Η μέθοδος «μαθαίνω έξυπνα» επενδύοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού προσφέρει ολοκληρωμένα καλοκαιρινά, εκπαιδευτικά προγράμματα δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης -Summer Camp-για τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών.

“Η πραγματική ευτυχία έρχεται από τη χαρά να κάνεις κάτι καλά, από το ζήλο να δημιουργείς καινούργια πράγματα”

Αντουάν ντε Σαιν-Εξπερύ, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Τι είναι το Summer Camp;

Το Summer Camp είναι ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών από το πρωί έως το μεσημέρι. Η συμμετοχή σε καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκμεταλλευτούν τον χρόνο των διακοπών τους ευχάριστα, ανέμελα, δημιουργικά και ωφέλιμα.


Τι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνει το Summer Camp;

Η μέθοδος «μαθαίνω έξυπνα», βάσει των δυνατοτήτων που παρέχουν οι υποδομές στα συνεργαζόμενα κέντρα εκπαίδευσης, αναλαμβάνει να οργανώσει ένα πλήρες εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική, την κίνηση, το χορό, τον αθλητισμό, τις ξένες γλώσσες, τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τις μαθηματικές έννοιες, το περιβάλλον, την αγωγή υγείας και την καθημερινή και κοινωνική ζωή κ.α.


Τι είδους παιδαγωγική μέθοδος προτείνεται;

Η παιδαγωγική μέθοδος, που είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείται στις δημιουργικές δραστηριότητες, είναι εκείνη της εμψύχωσης (animation). Η εμψύχωση στοχεύει να αποκτούν τα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράζονται συλλογικά, να ανακαλύπτουν καινούργιες πτυχές του εαυτού τους, να ενισχύουν τη μεταξύ τους επικοινωνία. Μέσα από την εμψύχωση, ενθαρρύνεται μια δυναμική σχέση με τη μάθηση. Ο παιδαγωγός δεν μεταδίδει στερεότυπες γνώσεις ούτε προτείνει έτοιμες λύσεις. Αντίθετα, προσφέρει πολλαπλές πηγές γνώσεων και αφορμές για μάθηση. Μέσα από ποικιλία παρεμβάσεων, ενεργοποιεί τα παιδιά, δίνει εναύσματα ώστε να ανακαλύπτουν τα περιεχόμενα της μάθησης, ευνοεί τη μεταξύ τους συνεργασία, τον αλληλεμπλουτισμό, την επιδίωξη κοινών στόχων.


Τι ωφέλειες προσφέρει το Summer Camp;

Η διαδραστική συμμετοχή και εξάσκηση σε καινοτόμα εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, δημιουργικά και επιστημονικά δρώμενα, όχι μόνο βοηθά τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, αλλά κυρίως τους δίνει τη δυνατότητα μέσω της βιωματικής εξερεύνησης:

  • να εντοπίσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, αλλά και να ενισχύσουν τις αδυναμίες τους,
  • να μάθουν πώς να «μαθαίνουν»,
  • να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες,
  • να αναπτύξουν ένα πλούσιο συναισθηματικό κόσμο,
  • να καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο
  • να αναπτύξουν τη φαντασία τους,
  • να εκφραστούν πολύπλευρα μέσα από πρωτότυπες δημιουργίες,
  • να αποκτήσουν καινούριους φίλους, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις και
  • να εφοπλιστούν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ώστε να αρχίσουν τη νέα σχολική χρονιά γεμάτα ενθουσιασμό, δύναμη και ζωντάνια!

Οι δε γονείς αισθάνονται βέβαιοι ότι παρέχουν στα παιδιά τους πολύ σημαντικά εφόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη τους, καθώς τα έχουν εμπιστευτεί σε ένα πλαίσιο μορφωτικό και ασφαλές υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.